مشخصات پژوهش

صفحه نخست /مکان یابی و بررسی شدت واکنش ...
عنوان مکان یابی و بررسی شدت واکنش ایمنی فاکتور رشد شبه انسولین یک در بافت تخمدان مولدین تاس ماهی ایرانی و تاثیر هورمون های رشد و تیروکسین بر بیان آن در شرایط in vitro
نوع پژوهش مقاله چاپ‌شده در مجلات علمی
کلیدواژه‌ها تاس ماهی ایرانی, فاکتور رشد شبه انسولین-یک, تخمدان, ایمونوهیستوشیمی
چکیده هدف: تعیین مکان و بررسی شدت واکنش ایمنی فاکتور رشد شبه انسولین یک (Insulin-Like Growth Factor-I; IGF-I) به صورت موضعی در بافت تخمدان تاس ماهی ایرانی و تعیین اثر هورمون رشد و تیروکسین در شرایط in vitro بر میزان شدت واکنش ایمنی IGF-I در این بافت. مواد و روش ها: بافت تخمدان با توجه به شاخص قطبی شدن هسته (Polarization Index; PI) از دو گروه از مولدین دریایی و رودخانه ای و در سه مرحله رسیدگی جنسی، اخذ و میزان بیان پپتید مورد بررسیقرار گرفت. همچنین تاثیر دو هورمون رشد وتیروکسین بر میزان واکنش ایمنی در این بافت و در دو مرحله رسیدگی در شرایط in vitro بررسی شد. مکان و شدت بیان پپتید با استفاده از روش ایمونوهیستوشیمی (ایمونوپراکسیداز) مطالعه گردید. یافته ها: واکنش ایمنی نسبت به IGF-I در لایه های فولیکولی مشاهده گردید. بین دو گروه از مولدین تفاوت معنی داری از نظر شدت بیان پپتید مشاهده نگردید ولی در مولدین رودخانه ای شدت بیان در مرحله با شاخص قطبی شدن کمتر از 07/0 بیشتر از مرحله با شاخص بیشتر از 1/0 بود (05/0< P ). هورمون رشد در غلظت 10 نانوگرم بر میلی لیتر میزان واکنش ایمنی بیشتری را در تخمدان با شاخص PI کمتر از 07/0 در مولدین رودخانه ای نسبت به سایر مراحل بوجود آورد. در عین حال تیروکسین تاثیری در تغییر بیان پپتید نداشت (05/0< P). نتیجه گیری: IGF-I در تخمدان به صورت موضعی بیان شده و بیان آن در مراحل مختلف متفاوت می باشد، لذا IGF-I دارای نقشی در مراحل انتهایی رسیدگی جنسی تاس ماهی ایرانی دارد. هورمون رشد توان افزایش بیان پپتید در بافت تخمدان را دارد.
پژوهشگران محمود بهمنی (نفر پنجم)، بهروز ابطحی (نفر چهارم)، محمد جواد رسایی (نفر سوم)، باقر مجازی امیری (نفر دوم)، برزان بهرامی کمانگر (نفر اول)