1403/01/10
ناصر یوسفی

ناصر یوسفی

مرتبه علمی: استاد
ارکید: orcid.org/0000-0002-7275-0789
تحصیلات: دکترای تخصصی
اسکاپوس: scopus.com/authid/detail.uri?authorId=36188775400
دانشکده: دانشکده علوم انسانی و اجتماعی
نشانی: https://research.uok.ac.ir/~naseryoosefi/
تلفن: 09183763989

مشخصات پژوهش

عنوان
تدوین و آزمون یک مدل انگیزشی برای پیش بینی تصمیم دانش آموزان پایه ی سوم راهنمایی و اول دبیرستان مناطق روستایی شهرستان سنندج به ادامه یا ترک تحصیل در دوره ی دبیرستان
نوع پژوهش
مقاله چاپ‌شده در مجلات علمی
کلیدواژه‌ها
مدل انگیزشی، ارزش ادراک شده تحصیل، ادراک حمایت معلم از خود پیروی، انگیزش تعیین شده شخصی، شایستگی ادراک شده، عملکرد تحصیلی، تصمیم به ادامه یا ترک تحصیل.
سال 1391
مجله دستاوردهاي روانشناختي (علوم تربيتي و روانشناسي سابق) دانشگاه شهيد چمران اهواز
شناسه DOI
پژوهشگران یحیی یار احمدی ، ناصر یوسفی ، ناصر شیربگی

چکیده

در این پژوهش با استفاده از نظریه تعیین گری شخصی، مدلی انگیزشی برای تبیین موقعیتهایی که تحت آنها دانش آموزان دوره متوسطه روستایی تصمیم به ادامه یا ترک تحصیل می گیرند، مورد آزمون قرار دادیم. این مدل پیشنهاد می کند که متغیرهای انگیزشی در تصمیم دانش آموزان به ادامه یا ترک تحصیل نقش اساسی داشته و این متغیرها در کلاس درس به وسیله حمایت معلم از خودپیروی و ارزش ادراک شده ی بالای تحصیل تقویت شده و برعکس به وسیله کنترل شدید معلم و ارزش ادراک شده پایین تحصیل تضعیف می شوند. تحلیل انجام گرفته توسط نرم افزار آماری لیزرل از داده های جمع آوری شده از 365 دانش آموز سال سوم راهنمایی و اول متوسطه نشان داد که میزان ارزش ادراک شده تحصیل پیش بینی کننده انگیزش تعیین شده شخصی و شایستگی ادراک شده بوده و فراهم کردن شرایط حمایت از خودپیروی در کلاس درس پیش بینی کننده شایستگی ادراک شده و به طور مستقیم متغیر وابسته تصمیم به ادامه یا ترک تحصیل می باشد. این منابع انگیزشی علاوه بر تأثیرگذاری بر روی تصمیم به ادامه یا ترک تحصیل، بر روی عملکرد تحصیلی نیز تأثیرگذارند.