1403/02/11
فرشید قربانی چقامارانی

فرشید قربانی چقامارانی

مرتبه علمی: دانشیار
ارکید:
تحصیلات: دکترای تخصصی
اسکاپوس: 23027283400
دانشکده: دانشکده منابع طبیعی
نشانی: سنندج-دانشگاه کردستان-دانشکده منابع طبیعی-گروه محیط زیست- کد پستی: 15175-66177
تلفن: 087-6620551

مشخصات پژوهش

عنوان
سنتز و شناسایی کمپلکس های فلزی لیگاندهای 2-پیرول ایمین و 2-آمینو تیو بنزآمید نشانده شده روی مزوحفره ی مغناطیسی MCM-41 و بررسی فعالیت کاتالیزوری آن ها در برخی واکنش های آلی
نوع پژوهش
پایان نامه
کلیدواژه‌ها
MCM-41، نانو ذرات مغناطیسی، کمپلکس های فلزی عامل دار شده،
سال 1397
پژوهشگران زهرا عرفانی(دانشجو)، محسن نیکورزم(استاد راهنما)، فرشید قربانی چقامارانی(استاد راهنما)، آرش قربانی چقامارانی(استاد مشاور)

چکیده

در این رساله، کمپلکس های فلزی عامل دار شده بر سطح نانوحفرات MCM-41 مغناطیسی سنتز شدند. برای این منظور ابتدا نانو ذرات مغناطیسی Fe3O4 به عنوان هسته و ماده ی مزوحفره MCM-41به عنوان پوسته ( با استفاده از CTAB به عنوان قالب و TEOS به عنوان منبع سیلیکا ) سنتز می شود. در مرحله ی بعد سطح نانو ذرات MCM-41 مغناطیسی (Fe3O4@ MCM-41) تهیه شده به منظور امکان برهم کنش های بعدی و همچنین افزایش پایداری توسط (3- آمینوپروپیل) تری اتوکسی سیلان یا(3-مرکاپتو پروپیل) تری متوکسی سیلان عامل دار شد. در ادامه از برهم کنش های گروه های آمینی و تیول ثثبیت شده بر سطح Fe3O4@ MCM-41 با 2- پیرول کربالدهید و ایزاتوییک انیدرید لیگاندهای پیوند شده به نانوذرات مغناطیسی Fe3O4@ MCM-41 سنتز شدند. نهایتاً از واکنش این لیگاندهای سنتز شده و نمک های فلزی پالادیوم، نیکل، وانادیوم و مس کمپلکس های پیوند شده به نانوذرات مغناطیسی Fe3O4@ MCM-41 سنتز شدند. نانوکاتالیزگرهای مغناطیسی سنتز شده توسط تکنیک های مختلفی مانندFT-IR XRD, TEM, VSM, SEM, EDS, ICP-OES,و AAS مورد شناسایی قرار گرفتند. باتوجه به اهمیت غیر قابل انکار بای فنیل ها، بوتیل سینامات ها، سولفیدها، سولفوکسیدها، دی سولفیدها، پلی هیدروکینولین ها و تترازول ها، فعالیت کاتالیزگری کمپلکس های پیوند شده به نانو ذرات مغناطیسی Fe3O4@ MCM-41 در واکنش های سنتزی این ترکیبات مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان دهنده ی فعالیت قابل توجه این کاتالیزگرها می باشد. نانوکاتالیزگرهای سنتز شده به راحتی در پایان واکنش بازیافت و مورد استفاده ی مجدد قرار گرفتند و محصولات با بازده و خلوص بالایی به دست آمدند.