1403/09/01
سید علی جوهری

سید علی جوهری

مرتبه علمی: دانشیار
ارکید:
تحصیلات: دکترای تخصصی
اسکاپوس: 35092663900
دانشکده: دانشکده منابع طبیعی
نشانی: کردستان، سنندج، دانشگاه کردستان، دانشکده منابع طبیعی، گروه شیلات، کد پستی 6617715175، صندوق پستی 416
تلفن: 08733627721-5 (int. 4303)

مشخصات پژوهش

عنوان
بررسی مقایسه ای اثر تغذیه با پودر زردچوبه، کورکومین و نانومیسل های محتوی کورکومین بر عملکرد رشد و زنده مانی لارو ماهی آزاد دریاچه خزر(Salmo trutta caspius)
نوع پژوهش
پایان نامه
کلیدواژه‌ها
زردچوبه، کورکومین، نانومیسل های محتوی کورکومین، ماهی آزاد دریاچه خزر.
سال 1399
پژوهشگران سید رضا میری شکتائی(دانشجو)، سید علی جوهری(استاد راهنما)، اشکان بنان(استاد راهنما)، سعید کیوان شکوه(استاد مشاور)، حدیث منصوری طائی(استاد مشاور)

چکیده

گیاهان دارویی به واسطه عملکرد آن ها در بهبود سازوکار دفاع اختصاصی و غیراختصاصی و همچنین نقش آنها در مقاومت بیشتر در برابر بیماری ها، همواره مورد استفاده قرار گرفته اند. هدف از انجام این پژوهش، مقایسه اثر افزودن اشکال مختلف کورکومین (زردچوبه، کورکومین و نانو میسل های محتوی کورکومین) به خوراک بر عملکرد رشد، زنده مانی، فعالیت آنتی اکسیدانی، ترکیب اسیدهای چرب عضله و تعداد انواع گلبول های سفید در خون ماهی آزاد دریاچه خزر (Salmo trutta caspius) می باشد. در این پژوهش تعداد 6000 قطعه لارو ماهی با میانگین وزن اولیه 270 میلی گرم از مراکز تکثیر شهرستان الشتر استان لرستان تهیه شدند. لاروها در داخل 12 عدد سینی انکوباسیون و به تعداد مساوی تقسیم و توزیع شدند، به طوری که در داخل هر سینی تعداد 500 قطعه لارو رهاسازی شد. ماهی ها در یک دوره آزمایش 60 روزه با چهار جیره غذایی شامل جیره پایه (شاهد)، جیره محتوی زردچوبه (10 گرم، معادل 2/0 گرم کورکومین، به ازای هر کیلوگرم)، کورکومین (2/0 گرم به ازای هر کیلوگرم) و نانومیسل های محتوی کورکومین (3 میلی لیتر، معادل 2/0 گرم کورکومین، به ازای هر کیلوگرم) تیماربندی شدند. جهت بررسی اثر افزودن اشکال مختلف کورکومین به غذای لاروهای ماهی آزاد دریاچه خزر سنجه های رشد در روزهای 20، 40 و 60، پروفایل اسیدهای چرب، فعالیت آنتی اکسیدانی و شمارش افتراقی گلبول های سفید در در پایان دوره مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و رسم نمودارها نیز در نرم افزار Excel انجام شد. نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از جیره غذایی محتوی زردچوبه میزان وزن نهایی، افزایش وزن بدن، ضریب رشد ویژه، درصد افزایش وزن بدن، میزان فعالیت آنزیم گلوتاتیون اکسیداز، مونوسیت و نوتروفیل ها را نسبت به سایر تیمارها افزایش داده است. استفاده از جیره محتوی کورکومین در این پژوهش میزان آنزیم سوپراکسیددیسموتاز و ائوزوفیل ها را نسبت به سایر تیمارها افزایش داد همچنین نانومیسل-های محتوی کورکومین مورد استفاده در این پژوهش، میزان زنده مانی، سطح لنفوسیت ها، اسیدهای چرب غیراشباع PUFA و امگا 6 (n-6) را نیز افزایش داد. با توجه به نتایج بدست آمده می توان گفت که جیره های غذایی محتوی زردچوبه بهترین عمکلرد رشد را در افزایش رشد نشان داده اند اما با این حال نیازهای به بررسی بیشتر دارد.